Περιπλανώμενος στο internet έπεσα σε άλλο ένα κατάπτυστο κείμενο. Μία οργάνωση στις ΗΠΑ «μάχεται» για την κατάργηση των εμβολίων στα ζώα, αλλά και στον άνθρωπο. Μεταξύ άλλων, βάλλει κατά των κτηνιάτρων και των φαρμακευτικών εταιρειών, παραθέτοντας πληροφορίες φύρδην-μείγδην, ελλιπείς, αποσπασματικές και διαστρεβλωμένες.

Ομολογώ ότι με πολύ δυσκολία κατάφερα να το διαβάσω ολόκληρο, καθώς δεν έχει ειρμό και εσωτερική δομή, και βέβαια η μετάφραση είναι απαράδεκτη. Οι λέξεις-κλειδιά (πολύ καλά και ύπουλα κρυμμένες) είναι: ολιστική ιατρική και ομοιοπαθητική. Από την αρχή περίμενα κάτι τέτοιο και τελικά εμφανίζεται κάπου μετά τη μέση.

Αποτελεί άλλη μια θεωρία συνωμοσίας, από αυτές που μας κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια. Αλήθεια, μπορεί κανένας να πιστέψει ότι αν ταΐζει το ζώο του μόνο με σπιτικό φαγητό, αποφεύγοντας εμπορικές τροφές, μπορεί να το διατηρήσει υγιές; Αν ήταν έτσι, οι κτηνίατροι θα είχαν εξαφανιστεί ως επάγγελμα προ πολλού.

Οι εμβολιασμοί τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο έχουν βελτιώσει πολύ το επίπεδο υγείας. Φυσικά, δεν είναι πανάκεια, και κάποια προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν μελετώνται και ελέγχονται αυστηρά. Άλλωστε, προβλήματα και επιπλοκές υπάρχουν και με πολλές άλλες θεραπείες και ιατρικές πρακτικές γενικότερα. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μίσος για τα εμβόλια.

Επιτέλους, ας σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι μας χειραγωγούν οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, και μας ελέγχουν τους εγκεφάλους μικρά πράσινα ανθρωπάκια από τον Άρη!

Αφήστε σχόλιο