Το έχουμε πει πολλές φορές: η ασχετοσύνη των γιατρών σε θέματα παρασιτολογίας είναι δεδομένη. Σε μια ελληνική κοινωνία που (με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών) πασχίζει να φτάσει ένα επίπεδο πολιτισμού που κατέκτησαν εδώ και πολύ καιρό οι δυτικές κοινωνίες, οι γιατροί, άλλος ένας επαγγελματικός κλάδος (από ασχετοσύνη και όχι από συντεχνιακά συμφέροντα) χτυπάει τη ζωοφιλία στη χώρα μας: «Είσαι έγκυος; Έχεις γάτα στο σπίτι; Ξεφορτώσου την!».

Δείτε μια από τις πολλές ιστορίες καθημερινής τρέλας εδώ.

2 Απαντήσεις στο “Levity killed the cat!”

  1. Η αδερφή μου βρίσκεται στον ίδιο πανικό για το όταν θα μείνει έγκυος (παντρεύεται σύντομα), και απαγορεύει ο γάτος να πηγαίνει σπίτι της ή να κατεβαίνει εκείνη σπίτι των γονιών μου όπου και ο γατούλης κατοικεί. Ρώτησα γυναικολόγους και κτηνίατρους για το θέμα αλλά εκείνη δεν πείθεται ούτε με επιστημονικά δεδομένα! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου… Περιττό να πω ότι τα νεύρα μου σπάνε κάθε φορά που έρχεται η συγκεκριμένη κουβέντα.

  2. Δεν είμαι ειδικός, αλλά έχω την αίσθηση ότι ολος ο κόσμος τελευταία πάσχει από “μικροβιο-υιο-παρασιτο-φοβία”.
    Αποξένωνόατε απο το περιβαλλον σαν οτιδήποτε να κουβαλάει ένα κίνδυνο μόλυνσης. Η προσωπική υγιεινη μας γίνεται έμμονη ιδέα και φαίνετε ευκολοτερη λύση να απέχουμε όσο γίνεται πιο πολύ απο τους πιθανούς κινδύνους.
    Είναι όμως έτσι?
    Τελικά από αυτά που παρατηρώ τριγυρω μου αυτός που αρρωσταίνει σπανιοτερα είναι αυτός που προσέχει λιγότερο. Σαν απο μόνος του να δημιουργεί αντισώματα χωρίς καν να το έχει στο μυαλό του!

Αφήστε σχόλιο