Τον τελευταίο μήνα εκτυλίσσεται ένα πρωτοφανές πείραμα στα χρονικά (όντως σύντομα) του ελληνικού διαδικτύου. Ο Νίκος Δήμου δημιούργησε το δικό του blog. Μέχρι πριν από λίγο καιρό τον ξέραμε από τα βιβλία του, τα άρθρα του σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, τις τηλεοπτικές εκπομπές του και τον ιστότοπό του. Τώρα τον απολαμβάνουμε και από το blog του.

Το εντυπωσιακό δεν είναι το blog, αλλά η συμμετοχή του κόσμου στα σχόλια κάθε δημοσίευσης. Οι απαντήσεις ως τώρα αριθμούν κάποιες χιλιάδες. Και κάθε μέρα υπάρχει και μια νέα δημοσίευση, ένα νέο θέμα για συζήτηση.

Σε αυτή τη γωνιά του ελληνικού διαδικτύου μπορείς να συναντήσεις κάθε καρυδιάς καρύδι: φίλους, θαυμαστές, καιροσκόπους, αργόσχολους, κακοήθεις, συμπάσχοντες, πουριτανούς, ρατσιστές, ευρωπαϊστές, διανοούμενους, φοιτητές, μαθητές, ανέργους, ανθρώπους κάθε λογής. Η συζητήσεις κρατούν όλο το εικοσιτετράωρο. Άλλοτε έντονες, άλλοτε ομαλές και στρωτές. Πολλές φορές η κεντρική ιδέα χάνεται σε προσωπικά σχόλια, αντεγκλήσεις και επιθέσεις. Άλλες φορές γράφονται εύστοχα σχόλια και ενδιαφέρουσες απόψεις.

Το nikosdimou.blogspot.com είναι ένας κήπος με πλούσια χλωρίδα: πανέμορφα λουλούδια, αρωματικά φυτά, ιαματικά βότανα, δηκτικά ζιζάνια, αγκάθια, τσουκνίδες και αγριόχορτα. Όλα συνυπάρχουν υπό την επίβλεψη του μεγάλου κηπουρού.

Αφήστε σχόλιο