Τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης στιγματίστηκαν από την διαδήλωση των οπαδών του ΠΑΟΚ, η οποία κατέληξε σε βανδαλισμούς. Ξέρω, θα μου πείτε ότι δεν ήταν όλοι οπαδοί, υπήρχαν και άλλοι ταραξίες, ο ΠΑΟΚ είναι ιστορική ομάδα της πόλης, κ.λπ. Η ουσία είναι ότι το αποτέλεσμα μετράει. Η φήμη των οπαδών του ΠΑΟΚ αμαυρώθηκε. Ό,τι και να έγινε, σήμερα σε όλη την Ελλάδα λένε ότι οι Παοκτζήδες τα έσπασαν.

Πέραν του ότι δεν είμαι οπαδός καμιάς ομάδας (δεν ξέρω ούτε ποια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα πέρσι), θεωρώ αδιανόητο να γίνεται τέτοια κινητοποίηση, εδώ και πολλούς μήνες, για μια ποδοσφαιρική ομάδα. Η τοπική κοινωνία έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Έχουμε καταντήσει να ξεσηκωνόμαστε μόνο με τέτοιες αφορμές.

Ένα άλλο στοιχείο της χτεσινής ημέρας που μου έκανε εντύπωση ήταν η υποδοχή του Πρωθυπουργού από τον Μητροπολίτη Άνθιμο με το Ευαγγέλιο στο χέρι. Ο Πρωθυπουργός έσπευσε να προσκυνήσει, ομολογώντας υποταγή στην κοσμική εξουσία της Ελληνικής Εκκλησίας. Ως συμβολισμός ήταν απαράδεκτος και αποτελεί κατάφορη ασέβεια προς τις αρχές της Δημοκρατίας. Τέτοιες πράξεις είναι χαρακτηριστικές συμπεριφορές της παρούσας Κυβέρνησης.

Αφήστε σχόλιο