Το περιοδικό TIME έχει καθιερώσει -εδώ και χρόνια- στο τελευταίο τεύχος του έτους να ανακηρύσσει το πρόσωπο της χρονιάς που πέρασε. Συχνά το περιοδικό έχει ξαφνιάσει με τις επιλογές του. Φέτος, ανακήρυξε «πρόσωπο» της χρονιάς τον καθένα από εμάς τους ανώνυμους πολίτες, που έχουμε σήμερα τη δύναμη να ανατρέψουμε καταστάσεις, να διαμορφώσουμε γνώμες και να καθορίσουμε εξελίξεις. Είμαστε μια σιωπηλή δύναμη, με τεράστιες δυνατότητες.

Φυσικά, το περιοδικό αναφέρεται στα εκατομμύρια ανώνυμους χρήστες του διαδικτύου, που μέσα από τις ιστοσελίδες και τα blogs τους έχουν αναδειχθεί στη νέα μεγάλη δύναμη της ανθρωπότητας. Ίσως πρόκειται για την πραγματική δύναμη της ανθρωπότητας, τη μετουσίωση της δημοκρατίας, την ανάδυση από την αφάνεια της μοναδικής ικανότητας του ανθρώπου: να επικοινωνεί και να μοιράζεται τις σκέψεις του.

Το τεύχος της 25ης Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένο στο Web 2.0, την εξέλιξη του Web, με τα καλούδια του, όπως η Wikipedia, το Google, το YouTube, το MySpace και τα blogs. Δείτε ένα απόσπασμα εδώ.

Αφήστε σχόλιο