Τελευταία βλέπω όλο και συχνότερα να εμφανίζονται διάφοροι όροι -όπως ολιστική ιατρική, εναλλακτική ιατρική, ομοιοπαθητική, παραδοσιακή ιατρική κ.ά.- σε επικοινωνιακά μέσα κάθε μορφής. Ειδικά στο internet το κακό έχει παραγίνει. Στις μηχανές αναζήτησης βγαίνουν τέτοια sites πολύ ψηλά στη λίστα αποτελεσμάτων. Και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτές οι «ιατρικές» έχουν πάντοτε άριστα αποτελέσματα δια πάσαν νόσον και … Η δε ομοιοπαθητική βρίσκει εφαρμογή μέχρι και στα «πι-σιά»! Αν ο υπολογιστής σας δεν αισθάνεται καλά δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για να νοιώσει καλύτερα.
Φυσικό είναι να μην λείπει από αυτό το παιχνίδι και η κτηνιατρική. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ένα καταπληκτικό κείμενο για μια νέα «μέθοδο» στην κτηνιατρική διαγνωστική. Ομολογώ ότι έμεινα άναυδος! Το παραθέτω όπως δημοσιεύεται (έκανα απλά copy-paste για να διατηρήσω και τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη). Με κόκκινο φαίνονται τα σχόλιά μου. Για ευνόητους λόγους δεν δίνω το URL του ιστοτόπου, αλλά είναι εύκολο να το βρει κάποιος.
Η βιοσυντονιστική μέθοδος στην κτηνιατρική είναι μια νέα μέθοδος ολιστικής (νά’ το πάλι!) διερεύνησης της υγείας των ζώων.
Μία μέθοδος που επιτρέπει τη μέτρηση με αντικειμενικό τρόπο (πολύ απόλυτος είναι) του βαθμού λειτουργικότητας κάθε ενός από τα όργανα του σώματος καθώς και κάθε μιας από τις εσωτερικές λειτουργίες του οργανισμού των ζώων (Μπράβο ποικιλία! Για να δούμε πώς δουλεύει…)
Βασικό στοιχείο της μεθόδου εξέτασης είναι ότι δεν υποφέρει το Ζώο επειδή δεν χρειάζεται νάρκωση παρά μόνο ένα κομμάτι τρίχας. (Βρε πού έχει φτάσει η επιστήμη! Δεν χρειάζεται ούτε καν ολόκληρη η τρίχα. Ένα κομμάτι είναι αρκετό!)
Είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος που δεν γνωρίζει πολλά η κτηνιατρική γ’ αυτήν. (Άνοιξέ μας τα μάτια λοιπόν!)
Αυτό επιτυγχάνεται με τη μέτρηση του βιοηλεκτρικού επιπέδου των βασικών δομών και λειτουργιών του σώματος των ζώων. (Τι είναι αυτό και πώς το μετράς;)
Η μέθοδος αυτή είναι μια εφεύρεση ομάδων Ρώσων επιστημόνων (αποτελούμενων από γιατρούς , βιολόγους , βιοφυσικούς, μηχανικούς Η/Υ και πολλούς άλλους διακεκριμένους επιστήμονες και εμπειρογνώμονες), την οποία επεξεργάστηκαν, επιβεβαίωσαν με άπειρα (το εκλαμβάνω ως υπερβολή από τον ενθουσιασμό του) πειράματα , και ανέπτυξαν στη δεκαετία του 1990. (Θα μας την παρουσιάσεις επιτέλους;)
Η βιοσυντονιστική μέθοδος στη κτηνιατρική ανοίγει ένα πεδίο δράσης στο οποίο ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα της προληπτικής λειτουργικής κτηνιατρικής, η οποία επιτρέπει πλέον την ανάληψη δράσης για την αποφυγή της ασθένειας και τη διατήρηση της καλής κατάστασης της υγείας. (Πολύ ωραία! Αλλά τι είναι αυτή η μέθοδος;)
Με την ανίχνευση και ανάλυση των οργάνων, των συστημάτων και των μεταμεριδίων, είμαστε πλέον σε θέση σήμερα (μπράβο μας!) να μετρήσουμε και να αξιολογήσουμε την ποιότητα της ομοιόστασης ενός οργανισμού σε συνάρτηση με την ικανότητα το να ρυθμίζει και να προσαρμόζει τις λειτουργίες του μέσα στο περιβάλλον στο οποίο ζει. (Πώς θα το κάνεις αυτό ρε φίλε; Μας έσκασες!)
Μια διακυτταρική γλώσσα με τη μορφή ηλεκτρικών κυμάτων επιτρέπει στο σώμα να διατηρείται σε ισορροπία και επομένως σε καλή υγεία. (Δηλαδή για τι γλώσσα πρόκειται;)
Συντονιστής αυτής της διακυτταρικής γλώσσας είναι ο εγκέφαλος, ο οποίος δρα με ηλεκτρομαγνητική κωδικοποίηση (μπράβο του του εγκεφάλου που χρησιμοποιεί και κωδικοποίηση) και με απελευθέρωση (ήταν σκλάβες οι κακόμοιρες!) χημικών ουσιών (ορμονών και νευροδιαβιβαστών) . Η βιοσυντονιστική μέθοδος καταγράφει αυτά τα ηλεκτρικά κυκλώματα (δηλ. την ηλεκτρική αντίσταση) και μ’ αυτόν τον τρόπο καταγράφει τις κυτταρικές ανταλλαγές σε ολόκληρο το σώμα. (Φτου! Πάλι δεν μας είπε τίποτα!)
Έτσι, έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει ανωμαλίες στις κυτταρικές ανταλλαγές ή στη διακυτταρική γλώσσα σε επίπεδο οργάνων και συστημάτων. (Πάλι τα ίδια. Φτάσαμε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε!)
Το ωραίο είναι ότι παραθέτει και βιβλιογραφία. Όλοι οι συγγραφείς είναι Ρώσοι και τα δημοσιεύματα σε περιοδικά που δεν τα ξέρει «ούτε η μάνα τους».
Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο κτηνίατρος έχει πολλή πελατεία…
Ο εν λόγω ποιητής γράφει με ενθουσιασμό “επίσκεψη κατοίκων!”
Δηλαδή; ποιοί κάτοικοι τον επισκέπτονται;
Καταπληκτικό!
Οι παρεμβάσεις σας, παρά το υπέροχο χιούμορ, διατηρούν τον χαρακτήρα μιας σοβαρής κριτικής.
Η δύναμη της απελπισίας, αγαπητέ, σε συνδυασμό με τη βλακεία (μεγάλη δύναμη) δίνει πολύ ψωμί σε τέτοιους αμφιβόλου προελεύσεως “υπερεπιστήμονες”
Εκείνα τα άπειρα πειράματα, μ’ άφησαν άναυδο. Τι να έκαναν άραγε όταν τελείωσε το ζωικό βασίλειο της γης, που είναι ένα πεπερασμένο σύνολο;
Δεν ξέρω αν αυτός ο κτηνίατρος έχει πολύ πελατεία, όπως λέτε. Το θράσος, όμως, (άλλη δύναμη κι αυτή) πολλά μπορεί να κάνει.
Σας χαιρετώ