Ψάχνοντας για την ομοιοπαθητική εκπαίδευση στην Ελλάδα έπεσα πάνω σε έναν τοίχο και ακόμα να συνέλθω! Για να πάρεις πτυχίο ομοιοπαθητικού πρέπει να διαθέτεις περίπου 8.000 € και δεν είναι απαραίτητο να έχεις πτυχίο ιατρικής. Μέχρι τώρα άκουγα για ομοιοπαθητικούς γιατρούς. Κανονικά πρέπει να λέγονται ομοιοπαθητικοί θεραπευτές και τα «ιατρεία» τους θεραπευτήρια. Η αντίληψη ότι για να γίνεις ομοιοπαθητικός πρέπει να είσαι γιατρός τελικά είναι περιαστικός μύθος (urban legend).

Δείτε τα σχετικά link:

Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής
Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Εναλλακτικών Επιστημών (πόσα παιδιά θα καταλήξουν εκεί φέτος;)
Διεθνής Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Επίσης δείτε γιατί η Ομοιοπαθητική είναι ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Πίστη (αν υποψιαστώ ότι συμφωνώ με τον Χριστόδουλο…)

2 Απαντήσεις στο “Μετωπική!”

  1. Εάν πράγματι, όπως διάβασα, πρόκειται να ενταχθεί η ομοιοπαθητική στην δημόσια, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, φροντίδα υγείας, τότε πολύ φοβάμαι πως δικαιολογημένα θα είναι καιρός οι χαρτορίχτρες, οι καφετζούδες και οι κάθε λογής μελλοντολόγοι να αξιώσουν επίσης μια θέση στο δημόσιο. Και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (κρίμα είναι να βρεθούμε απροετοίμαστοι σε ένα σεισμό ή μια πυρκαγιά).

  2. ^συμφωνώ απόλυτα.

    Διαβάζοντας περισσότερα για τον ομοιοπαθητική (στο wikipedia) έχω εκπλαγεί. Δεν περίμενα την κατάσταση να είναι τόσο τραβηγμένη. Δεν καταλαβαίνω τη διαφορά με τα placebo εφόσον βάσει του αριθμού του Avogadro, δεν πρέπει να περιέχεται παρά ένα “τίποτα” στο τελικό παρασκεύασμα, συγκριτικά με το αρχικό μείγμα. Δε λέω, βοηθά και η ψυχολογία του ασθενή για να γίνει καλά, αλλά μόνο με αυτή αμφιβάλλω εάν θα έχουμε πολλούς επιζώντες ασθενείς!

    Όσο για το πληρωτέο ποσό για τις “σπουδές”, συνήθως όλα τα “εναλλακτικά/ νεόφερτα/ μοντέρνα/ κουλτουριάρικα” χρυσοπληρώνονται. Και το κάθε παιδί που θα πάει σε αυτή τη σχολή θα νομίζει ότι σπουδάζει ιατρική. Ζήτω που καήκαμε.

    “Επίσης δείτε γιατί η Ομοιοπαθητική είναι ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Πίστη”
    Καλώστο και το άλλο άκρο. Δε θα σχολιάσω περαιτέρω, θα γίνω καυστική.

Αφήστε σχόλιο