Σχόλιο στο www.goutas.gr

Εντυπωσιακή δουλειά!

Η χρήση των υπολογιστών στα σχολεία είναι προβληματική. Οι περισσότεροι βλέπουν τους υπολογιστές ως ένα επιπλέον μάθημα. Αυτό που χρειάζεται είναι να μάθουν τα παιδιά πώς να τους χρησιμοποιούν ως εργαλείο. Είναι σαν να προσπαθούμε να μάθουμε σε έναν σπουδαστή μιας τεχνικής σχολής την ιστορία, τον τρόπο κατασκευής και τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα… κατσαβίδι.

Επί του θέματος. Το θέμα της εργασίας είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Τα συμπεράσματα (όχι τα αποτελέσματα, τα οποία ήταν αναμενόμενα) είναι ενθαρρυντικά: όταν κινήσεις το ενδιαφέρον των παιδιών το κέρδος (δικό τους και δικό σου) είναι εξασφαλισμένο.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει και ένα άλλο όφελος που συχνά παραβλέπουμε: μαθαίνει στα παιδιά να παρουσιάζουν τη δουλειά τους (ή τις απόψεις τους) σε ευρύ κοινό. Είναι μια δεξιότητα την οποία παραμελούμε στα σχολεία. Έτσι, βλέπω συχνά φοιτητές αφενός να ντρέπονται να παρουσιάσουν μια εργασία, αφετέρου να αδυνατούν να εκφραστούν. Γιατί άλλο πράγμα ο γραπτός λόγος (βλέπε έκθεση ιδεών) και άλλο ο προφορικός, στην εκφορά του οποίου χρειάζεται και κάποια θεατρικότητα.

Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας!

ΥΓ. Και το site του σχολείου καταπληκτικό. Τόσα πολλά παιδιά με «προσωπική σελίδα».

Αφήστε σχόλιο