Χτες έμαθα ότι το περιοδικό Discovery & Science έκλεισε λόγω οικονομικών δυσχερειών. Ήταν ένα πολύ αξιόλογο περιοδικό εκλαϊκευμένης επιστήμης, που όμως δεν άντεξε τον ανταγωνισμό. Εξέδωσε 19 τεύχη από τον Μάιο του 2005. Μας συντρόφεψε ικανοποιητικά όλον αυτόν τον καιρό. Κρίμα! Τον Ιούλιο του 2005 είχε κλείσει και το Γαιόραμα (πρώην Experiment) ύστερα από 12 σχεδόν χρόνια κυκλοφορίας. Όλα τα ενδιαφέροντα περιοδικά κλείνουν. Αντίθετα ανθίζουν οι αστρολογίες, οι μεταφυσικές, οι ονειρομαντείες και τα hot gossips. «Ένα σκάνδαλο γνωστού τραγουδιστή μού τυλίγετε παρακαλώ; Ναι, πακέτο, μού έπεσε βαριά χτες το βράδυ η κβαντομηχανική…».

Μια απάντηση στο “Δυστυχώς επτωχεύσαμεν…”

  1. Συμφωνώ. Πέραν του National Geographic, που παραμένει ψηλά και λόγω “ονόματος”, βρίσκω ενδιαφέρον και το Geo αν το έχει διαβάσει κανείς.

    Παρ’ολ’αυτ’α πιστεύω ότι φταίει και το γεγονός ότι ξεκίνησαν να εκδίδονται μαζί πολλά περιοδικά τέτοιου είδους, βλέποντας την επιτυχία των πρωτοπόρων. Είχε τύχει να διαβάσω και να συγκρίνω μερικά από αυτά και μου φαίνονταν όλα σχετικά ίδια. Λογικά οι αναγνώστες θα έκαναν τις προτιμήσεις τους και σίγουρα πολλοί (από τους λίγους που διαβάζουν τα περιοδικά αυτού του τομέα) θα επέλεξαν να μείνουν στα παλιά και γνώριμα.

    Πάντως τα περιοδικά ακολουθούν τον ειρμό της τηλεόρασης: πέραν από τα κρατικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3) και το ΣΚΑΙ που μεταδίδει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εκπομπές, τα υπόλοιπα κανάλια έχουν πήξει στο ξεκατίνιασμα και στα ζώδια. Αν ανοίξετε την τηλεόραση μέρα-μεσημέρι, η κατάσταση είναι ένα δράμα. Εδώ μερικά υποτιθέμενα δελτία ειδήσεων μεταδίδουν κυρίως τα κοσμικά κουτσομπολιά (αφού πρώτα γελοιοποιήσουν τις λίγες σοβαρές ειδήσεις που αναγγέλλουν).

    Ποιος νοιάζεται για τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις όταν στην άλλη φυλλάδα γράφει για τα μπούτια της τάδε που παίζει στο βίντεοκλιπ του Ρουβά; :/

Αφήστε σχόλιο