Τι θα γινόταν αν τα διάφορα λειτουργικά συστήματα των υπολογιστών ήταν αεροπορικές εταιρείες; Πώς θα ήταν το ταξίδι; Πώς θα συμπεριφερόταν το προσωπικό; Οι επιβάτες θα έμεναν ευχαριστημένοι; Εσείς με ποια εταιρεία θα πετούσατε;

UNIX Airwaysunix

Ο καθένας φέρνει ένα κομμάτι του αεροπλάνου όταν πάει στο αεροδρόμιο. Όλοι μαζί βγαίνουν στην πίστα, συναρμολογούν το αεροπλάνο και τσακώνονται συνεχώς για το τι είδους αεροπλάνο φτιάχνουν.

Air DOSdos

Όλοι μαζί σπρώχνουν το αεροπλάνο μέχρι να ξεκινήσει να τσουλάει στην πίστα. Μετά πηδάνε όλοι επάνω μέχρι το αεροπλάνο να σταματήσει. Στη συνέχεια κατεβαίνουν και ξανασπρώχνουν κ.ο.κ.

Mac Airlinesmac

Οι αεροσυνοδοί, οι πιλότοι, οι εργάτες στις αποσκευές και οι υπάλληλοι στο check-in είναι όλοι ίδιοι. Όποτε ρωτάτε κάτι σάς απαντάνε ευγενικά και αυστηρά ότι δεν χρειάζεται να ξέρετε τίποτα, δεν θέλετε να μάθετε τίποτα και τα πάντα θα γίνουν όπως πρέπει, γι’ αυτό να βγάλετε το σκασμό.

Windows Airwin

Ο τερματικός σταθμός είναι περιποιημένος και χρωματιστός, με φιλικές αεροσυνοδούς, πανεύκολη επιβίβαση και ομαλή απογείωση. Ύστερα από 10 λεπτά το αεροπλάνο εκρήγνυται χωρίς προειδοποίηση.

Windows NT Airwin_nt

Ακριβώς όπως η Windows Air, αλλά κοστίζει περισσότερο, έχει μεγαλύτερα αεροπλάνα και όταν εκρήγνυται καταστρέφει και τα άλλα αεροπλάνα σε ακτίνα 50 km.

Windows XP Airwin_xp

Φτάνετε στο αεροδρόμιο, το οποίο έχει συμβόλαιο να δέχεται μόνο αεροπλάνα της Windows XP Air. Όλα τα αεροπλάνα είναι πανομοιότυπα, χρωματιστά και τρεις φορές μεγαλύτερα από ό,τι χρειάζεται. Υπάρχουν παντού τεράστια σήματα. Όπου και να πάτε κάποιος εμφανίζεται από το πουθενά με μανδύα και μυτερό καπέλο και επιμένει να τον ακολουθήσετε. Σάς παίρνουν τις αποσκευές και τα ρούχα και σάς τα αντικαθιστούν με τη στολή και τη βαλίτσα της Windows XP Air, όπως έχουν όλοι οι άλλοι, και τα οποία περιλαμβάνονται στο εξωφρενικό εισιτήριο. Το αεροπλάνο δεν απογειώνεται αν δεν υπογράψετε το σχετικό συμβόλαιο. Κατά την πτήση η διασκέδαση περιλαμβάνει μια ταινία μικρού μήκους με τον Mickey Mouse, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Πριν φάτε ή πιείτε οτιδήποτε πρέπει να τηλεφωνήσετε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα. Κάθε τρεις και λίγο σας ψάχνουν. Αν πάτε στην τουαλέτα πάνω από δύο φορές σάς χρεώνουν ένα κανονικό εισιτήριο. Για όπου κι αν έχετε βγάλει εισιτήριο τελικά θα συντριβείτε κάπου στον Καναδά.

Linux Airlinux

Δυσαρεστημένοι υπάλληλοι από τις παραπάνω εταιρείες αποφασίζουν να φτιάξουν τις δικές τους αερογραμμές. Φτιάχνουν μόνοι τους τα αεροπλάνα, τα εκδοτήρια εισιτηρίων και στρώνουν την πίστα. Χρεώνουν ένα μικρό ποσό για την εκτύπωση των εισιτηρίων, αλλά μπορείτε να κατεβάσετε μόνοι σας τα εισιτήρια και να τα εκτυπώσετε. Κατά την επιβίβαση, σάς δίνουν ένα κάθισμα, τέσσερις βίδες, ένα κλειδί και ένα αντίγραφο του seat-HOWTO.html. Όταν το συναρμολογήσετε, το κάθισμα είναι πολύ άνετο και εύχρηστο. Το αεροπλάνο απογειώνεται ομαλά και φτάνει στην ώρα του. Η πτήση είναι υπέροχη, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, και το γεύμα θαυμάσιο. Όταν προσπαθείτε να εξηγήσετε στους πελάτες των άλλων εταιρειών πόσο καλό είναι το ταξίδι, σάς απαντούν: «Τι πρέπει να κάνω με το κάθισμα;».

Αφήστε σχόλιο