Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τα ζώα στη ζούγκλα. Ο λαγός είχε απηυδήσει από το συνεχές κυνηγητό της αλεπούς και έπιασε τον κολλητό του το λιοντάρι. «Φιλαράκι, θα μου κάνεις μια χάρη; Θέλω να “τρέξω” λίγο την αλεπού. Δε με αφήνει σε χλωρό κλαρί αδερφάκι μου! Θα με κάνεις για μια εβδομάδα βασιλιά της ζούγκλας στη θέση σου;». Το λιοντάρι συμφώνησε (του χρωστούσε κάτι χάρες). Μαζεύει λοιπόν όλα τα ζώα της ζούγκλας και τούς ανακοινώνει την απόφασή του. «Όλοι θα υπακούτε το λαγό, αυτός θα είναι ο βασιλιάς σας για μία εβδομάδα.» Τα ζώα υπάκουσαν (δεν μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς).

Την άλλη μέρα, ο λαγός καλεί γενική συνέλευση της Σχολής ζούγκλας. Βάζει τα ζώα σε παράταξη και αρχίζει να επιθεωρεί. Όταν φτάνει στην αλεπού τής λέει: «Γιατί αλεπού δεν φοράς σκουφάκι;». Η αλεπού ξαφνιασμένη δεν ήξερε τι να απαντήσει. Οπότε ο λαγός βρίσκει ευκαιρία και την αρχίζει στις «ψιλές».

Την επόμενη ημέρα τα ίδια: «Γιατί αλεπού δεν φοράς σκουφάκι;» και την αρχίζει στις «γρήγορες».

Η αλεπού δεν μπορούσε να το ανεχτεί άλλο και πήγε στο λιοντάρι να διαμαρτυρηθεί. Φωνάζει το λιοντάρι το λαγό και τού λέει: «Μα καλά ρε λαγέ, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάς; Θα με εκθέσεις. Βρες μια καλύτερη δικαιολογία για να δέρνεις την αλεπού.» «Σαν τι δικαιολογία;» «Να, ας πούμε μπορείς να τής ζητήσεις να σού πάρει τσίχλες. Αν αυτή σού φέρει τσίχλες με γεύση φράουλα, θα τη δείρεις γιατί ήθελες γεύση πορτοκάλι. Αν σού φέρει πορτοκάλι θα τη δείρεις γιατί ήθελες λεμόνι. Άντε, πήγαινε τώρα και πρόσεχε τι θα κάνεις».

Έτσι, καλεί και πάλι ο λαγός γενική συνέλευση. Όταν φτάνει μπροστά στην αλεπού τής λέει: «Πήγαινε να μού φέρεις τσίχλες». Η αλεπού τότε απαντάει: «Τι γεύση; Πορτοκάλι, φράουλα ή λεμόνι;». Κάγκελο ο λαγός. Σκέφτεται λίγο και απαντάει: «Γιατί δεν φοράς σκουφάκι;»

Μια απάντηση στο “Κρίσεις πανεπιστημιακών – 2”

  1. Γιάννη αυτό είναι παλιό και καλό ανέκδοτο, πάντα επίκαιρο το οποίο το έκανες απ’ ότι βλέπω politically correct. Και εξηγώ: στην εκδοχή που γνωρίζω η αλεπού είναι λύκος (πιο άγριο και γενικά απεχθές για τους ανθρώπους ζώο) και οι τσίχλες είναι τσιγάρα (με φίλτρο ή άφιλτρα). Άλλα ως γνωστόν “ το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία”…

Αφήστε σχόλιο