Χτες έπαθα μεγάλη πλάκα. Κάποιος μπήκε στον υπολογιστή μου και άρχισε να ψάχνει τα αρχεία μου! Για κακή του (και καλή μου) τύχη ήμουν μπροστά στον υπολογιστή και το κατάλαβα αμέσως. Βρήκε password, μπήκε στον server που έχω το site και άρχισε να γράφει και να σβήνει. Τρελάθηκα! Μπροστά στα μάτια μου υποκλοπή στοιχείων!

Σβήνω και τους δύο υπολογιστές (σε λιγότερο από ένα λεπτό από τη στιγμή που το κατάλαβα). Παίρνω βαθιά ανάσα, βγάζω τα καλώδια του δικτύου και τους ξανανοίγω. Αγωνία μέχρι να βεβαιωθώ ότι δεν υπήρχε σοβαρή βλάβη. Πράγματι, στον έναν υπολογιστή δεν δούλευε ο internet explorer. Μικρό το κακό. Κάνω αμέσως backup τη mysql και αρχίζω να σβήνω ένα-ένα με το χέρι τα αρχεία που μού είχε εγκαταστήσει για να με υποκλέπτει. Όλα μέσα στο system32 των WinXP. Κάτι executables, κάτι βιβλιοθήκες dll, μού πήρε ώρα να επαναφέρω τα συστήματά μου. Τώρα τι αρχεία αντέγραψε, δεν έχω ιδέα. Θα μου πείτε, δεν έχω και τίποτα απόρρητο. Η ιδέα όμως ότι κάποιος μπορεί να μπει στον υπολογιστή σου και να αντιγράψει τα αρχεία σου, είναι εξωφρενική!

Χτες και σήμερα το site έκανε διακοπές γι’ αυτό το λόγο. Ήθελα να σιγουρευτώ ότι όλα πάνε καλά. Το Σαββατοκύριακο θα αλλάξω το λειτουργικό του server σε Linux.

Πάρτε το απόφαση. Δεν υπάρχει σωτηρία. Ό,τι και να κάνουμε, όσο είμαστε δικτυωμένοι κινδυνεύουμε να μας υποκλέψουν.

Αφήστε σχόλιο